Nyhetsbrev från Svenska Celiakiungdomsförbundet. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SCUF:s logotyp

Hej igen SCUF:are!

September 2015

Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF är förbundet för barn och unga med celiaki. SCUF anordnar medlemsaktiviteter och påverkar samhället i medlemmarnas intressen – för ett samhälle utan hinder.

Välkommen till Start!

Start! är en nationell medlemsträff med roliga aktiviteter, föreläsningar och workshops. Det ett perfekt tillfälle för dig som vill träffa medlemmar från hela landet, inspireras och ha kul tillsammans. Under helgen lär du dig också mer om SCUF och din betydelse som medlem. Oavsett om du varit med på aktiviteter förut eller inte så hoppas vi att du vill vara med!

Helgen är gratis att delta på! SCUF står för mat och boende, kontakta kansliet vid frågor om resebidrag.

Hoppas vi ses i Stockholm 14-15 november!

 

Sök senast 30 september.


På gång nationellt

Nyheter från SCUF:s sociala verksamhet och påverkansarbete 


Medlemsundersökning

Det är dags att besvara SCUF:s medlemsundersökning 2015!

I år undersöker vi hur det är att resa med tåg, flyg och båt när en har celiaki. 

Har du rest med tåg, flyg eller båt det senaste året så är ditt svar guld värt! 

Svara senast 31 oktober.

Mentorskapsprogrammet drar igång

Som en del av projektet LAGA kommer mentorskapsprogrammet para ihop två personer som som har liknande utgångspunkt och olika erfarenheter. Till exempel kan någon som precis fått sin diagnos kan få stöd av någon som har levt med celiaki länge. Den 26-27 september ska mentorerna få sin utbildning och den 3 oktober träffar de sin adept för första gången! 

Läs mer om projektet LAGA


På gång lokalt

Runtom i Sverige anordnar SCUF:s medlemsföreningar aktiviteter.

Se vad som händer nära dig.


Syd - Det goda livet

Den 19 september kan medlemmar i region Syd träffa styrelsen på Det goda livet - med specialkost mässan i Malmö. Mässan är öppen mellan 10:00 och 16:00. 

Läs mer information

Syd - Den blå planeten

Välkommen att följa med SCUF Syd till Köpenhamn lördagen 26 september. Vi kommer tillsammans att utforska Den Blå Planeten som är Nordeuropas största akvarium med 20 000 fantasiska upplevelser.

Syd - Islandshästridning i Hässleholm

Den 3 oktober anordnar medlemsförening Syd en turridning. Vi gör i ordning hästarna, rider i två timmar och fikar längs vägen. Aktiviteten kostar 50 kr för medlemmar.


Öst - Gokart i Hackefors

Lördag den 24 oktober kan medlemmar i medlemsförening Öst köra gokart utanför Linköping. För medlemmar kostar aktiviteten 50kr.

Anmälan öppnar inom kort.


GUSS - Fika och informationsträff

Bjud med dig människor du känner som umgås, jobbar eller på annat sätt möter personer med celiaki. Informationsträffen kommer att hållas 29 september. Vi bjuder på glutenfritt fika.

GUSS - Glutenfri bakning

Den 17 oktober anordnas en bakkurs i Solna. Aktiviteten är kostnadsfri! Kursen hålls i två grupper; 6-15 och 16-29 år.


Hänt sedan sist

Det här har hänt hos medlemsföreningarna, förbundet och kansliet sedan förra nyhetsbrevet


Lisebergresa med Öst

När medlemsförening Öst åkte till Liseberg var det många glada SCUF:are på plats. Kanske även en del från medlemsförening Syd som var där med Svenska Celiakiförbundet?

Förbundsstyrelsemöte

Förbundsstyrelsen träffades på kansliet i Stockholm den 28-30 augusti. Det är mycket som diskuteras och planeras på styrelsens möten.

Celiakikonferens i Dublin

Therese och Sara ifrån förbundsstyrelsen var på Coeliac Youth of Europe (CYE) konferensen i Dublin, den 9 - 13 september. Där träffade SCUF Norges motsvarighet Norsk Cøliakiforenings Ungdom (NCFU) och pratade om framtida samarbeten.


Svenska Celiakiungdomsförbundet

Norr Mälarstrand 24
112 20 Stockholm

Redaktör: Lisa Olsson

Telefon: 08- 562 78 807 

E-post: lisa.olsson@scuf.se


facebookinstagramtwitter

Vi skickar ut nyhetsbrev till alla medlemmar som angivit en mailadress eller själva anmält sig till vårt nyhetsbrev. Om du vill avsluta din prenumeration kan du klicka här.