Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyheter och reflektioner från Nordresurs

Din dator svämmar säkert över med allas våra tankar om hur vi skall hantera livet, allt rusar fortare och att vår värld befinner sig i många svåra frågeställningar. Flyktingar, Paris, klimatkonferens, väder och stormar - vad händer? Oro och rädslor sprider sig och tilliten minskar. På jobbet förväntas vi bli mer effektiva, producera och dessutom vara kreativa. Vi blir påverkade – jag blir påverkad och känner att jag vill vara med att bidra så vi får att ett mänskligare samhälle och hur skall jag göra det.

Igår köpte en tredje almanacka av min egen Faktumförsäljare och fick en stor kram av honom. ”Dig kan man lita på” sa han och mitt hjärta blev alldeles varmt när jag gick därifrån. Nu vet också mina familjemedlemmar vad de får i julklapp!

En annan sätt att är att jag tänker att jag skall bidra till ett mänskligare samhälle är att få fred inom sig med hjälp att stilla sig och stanna till en stund för att hamna i nuet för att få kontakt med sig själv.

Min bästa handledare och mentor säger alltid om du lugnar din kropp (ditt system) med hjälp att gå ut i naturen, meditera eller andas och var i nuet så bidrar du till världsfreden.

För arbetar du på att ha fred inom dig så bidrar till att vara lugn och påverka andra och det i sin tur påverkar världsfreden.

 

Förra helgen hade jag den stora förmånen att vara ute och åka spark i ett vinterlandskap med ett fantastiskt ljus och alldeles stilla. Lugnet och tystnaden var magisk och jag en glädje att få uppleva det att ha lugn och fred inom sig och utanför sig själv.

 

Jag önskar dig att varje dag under helgerna stanna till – ta tre djupa andetag – känna dig emottagen av marken eller stolen och märka hur det är i den miljö du befinner dig- vara närvarande. Att vara i nuet en stund gör oss gott. För ofta står mitt görande i vägen för mitt  varande. Min erfarenhet både vad gäller mig och andra är att andetaget är lysande hjälp att för en liten stund landa i nuet.

TA TRE DJUPA ANDTAG OCH TITTA DIG OMKRING OCH KONSTATERA HUR DET ÄR JUST NU - VÄRDERA INTE UTAN BARA MÄRK !

Kanske kan du också få en liten stund över att reflektera över hur det har varit för dig under året. Att stanna till någon gång under helgerna och göra ett bokslut över året. Fokusera på det du är glad för, stolt över, vad har fungerat bra - skriv ner det och känn efter i hela kroppen vad du klarat av – NJUT! Sen kan fundera på vilken riktning ditt liv skall ta 2016. Det kan vara en mening eller ett ord som betyder något för dig. Backa bakåt för att få energi framåt som en av mina fantastiska chefer sammanfattade det. 

TACK ALLA människor jag mött under detta år; kunder, uppdragsgivare, lärare, handledare, kollegor, vänner, duktiga hantverkare och familj för allt Ni lär mig och för att ni gett mig möjlighet att utvecklas, jag känner en stor glädje och tacksamhet för det.

Jag vill önska Dig en riktigt fridfull jul och ett spännande 2016

Varma hälsningar

 

Ny hemsida

Jag har ändrat tekniken i min hemsida så det är lättare för dig att ta sig runt. Varmt välkommen att titta in och se vad som händer. Här kan du även följa mig på Facebook och Instagram.

 www.nordresurs.com


Julklappstips i sista stund

Ge någon du tycker om en "reflektionskompis". Min bok " En ledarskapskonsults bekännelser" Julpris 2 st för 500 kr. Beställ på min hemsida.


Utvecklingsprogram

Utvecklings och reflektionsprogram för chefer
Chefer och ledare ges möjlighet att stanna upp för att få tillgång till hela sin kraft och förmåga. Att utveckla sig själv genom att fokusera å det som fungerar. Företagasanpassat - ring för mer information. Se pdf 


Tack för du läste hela vägen ner!


facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.