Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

10 ENKLA SÄTT ATT MÅ BÄTTRE

 


Stärk ditt immunförsvar genom att göra smarta val i vardagen. Här kommer 10 enkla energitips:

  1. Ta en powernap om energin är låg. En bra powernap bör vara ungefär 5 – 20 minuter.
  2. Se över vätskebalansen. Vätskebrist kan göra dig trött och ofokuserad. Ett glas vatten till varje kopp kaffe är en bra regel. Det är individuellt hur mycket vätska man behöver men ca 1 – 2 liter per dag kan vara ett riktmärke.
  3. Satsa på att äta ren mat utan tillsatser, minimera salt- och sockerhalt. Ge dig tid att laga maten från grunden. Rekommenderat dagsbehov av rotfrukter, grönsaker, frukt och bär är 500 g per dag, når du det?
  4. Andas långa djupa andetag. Sätt dig bekvämt och fokusera på andningen en stund. Fyll magen som en ballong. Låt sedan bröstkorgen fyllas så du känner hur den expanderar. Långa djupa andetag påverkar det autonoma nervsystemet och kroppens förmåga till återhämtning och främjar läkande processer i kroppen. Börja och avsluta gärna dagen med djupa andetag. Och varför inte en liten stund på lunchen?
  5. Gör mer av det du mår bra av. Är det att få egen tid? Eller att umgås mer med dina nära och kära? Eller en kombination? Avsätt tid till dem du älskar och tycker om att vara tillsammans med.
  6. God energi smittar. Om du prioriterar aktiviteter du själv uppskattar, ökar ditt välmående och din energi. Din glädje smittar, du sprider ett leende och får många tillbaka.
  7. Prioritera din sömn. Lyssna till kroppens signaler och hoppa på sömntåget när det kommer. Missar du det kan du lika gärna vänta 90 minuter tills nästa kommer innan du försöker sova. Hur väl kan du din tidtabell?
  8. Begränsa alkoholintaget. Om alkoholen är ett sätt att ”slappna” av och komma till ro eller om du smyger med din alkoholkonsumtion är det dags att fundera över hur mycket du dricker under en vecka. Att vara ärlig mot sig själv är nyckeln.
  9. Se över dina stressfaktorer. Är din vardag fylld med stress? Fundera på vad du kan påverka och inte kan påverka. Grubbel leder fel – tänk och släpp leder rätt. Är det dags att släppa och gilla läget? 
  10. Unna dig fysisk aktivitet. En promenad, ett löppass eller annan motion som du uppskattar gör stor skillnad. Du känner förmodligen till att du mår bra av det och att det ökar din energi.

Stöd medarbetares vilja till livsstilsförändring

Studier* visar att de flesta av oss svenskar tycker att vi skulle kunna må bättre genom att röra på oss mer, äta hälsosammare eller prioritera vår tid bättre.

*Inners referensdatabas samt andra publika källor.

 


Följ oss på facebook, instagram och linkedin!

Face book

Instagram

Linkedin

INNER HAR ÖVER 25 ÅRS BRANCHERFARENHET

Inners förändringsfokuserade projekt bygger på vetenskaplig forskning och gedigen empirisk erfarenhet. I vår databas har vi referenser för de sju centrala områdena som är grunden i våra livsstilskoncept, nämligen:
ENERGI, SÖMN, VÄRK, STRESS,
VIKT, HUMÖR OCH FYSISK FORM.

Vi håller oss ständigt uppdaterade med den senaste forskningen.

 Om Inner

Inners statistik visar att en hälsostrategisk insats med fokus på; mental balans, kost och motion leder till att tre av fyra individer når sina personliga mål via en förändrad livsstil. Som en effekt av detta blir organisationen mer kostnads- och resultateffektiv och förbättrar därmed sin lönsamhet.

Inner Sweden AB | Finlandsgatan 56, 164 74 Kista | 0727 39 05 05 | 556498-8276

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.