Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Hej Sten!

Nyhetsbrev från ActiLeg AB, välkommen!

I detta brev presenterar vi en kort nyinspelad kundfilm från Ljungby, dessutom kommer litet inspiration inför årsslutet: är det investeringsläge? Vi nämner även litet om kommande mässor under våren 2016 samt visar exempel på hur Treax-plattorna kan användas i vården.

Vi rekommenderar ett besök på vår nya hemsida och där bland våra kundfilmer, där man kan hämta ytterligare inspiration från våra kunder.


Vad är ActiLeg?

Test av ActiLeg i Stockholms stadshus, 2013

Inom äldrevården är behovet att röra på sig även på äldre dagar, välkänt. Samtidigt vet vi att det många gånger kan vara svårt att skapa bra träningsmöjligheter när pensionärens krafter kanske inte är så starka längre. Det blir jobbigt att gå ut, speciellt när det är mörkt, halt, regnigt eller snöigt och risken för fallskador ökar utomhus.

ActiLeg är ett svenkt hjälpmedel som enkelt flyttas till den som skall träna: man rullar bara fram ActiLeg:en till personen som kan sitta kvar i sin trygga stol eller rullstol. Sedan "cyklar" man tillsammans tack vare de sammankopplade pedalerna samtidigt som man har en trevlig pratstund, kanske om "gamla tider" som ofta kommer fram igen när man trampar. Man kan träna utomhus eller inomhus, som man vill. Enkelt för vårdgivare och anhöriga, trevligt och viktigt för vårdtagaren. Se gärna våra filmer!


Mässa i Halmstad

Tack till er alla som besökte vår monter på mässan "Funka för livet" i Halmstad förra månaden! Många kom och testade ActiLeg, som var en ny upplevelse för flera besökare: en tydlig "Aha-effekt" märktes!
Nästa gång genomförs samma mässa i Växjö i april-16, se nedan.


ActiLeg i Ljungby

Helene Winqvist, enhetschef på Ljungberga Äldreboende i Ljungby, berättar om ActiLeg i deras verksamhet.
Se filmen!


Nytta för pengarna

Har ni budgeterade medel kvar inför årsslutet? Varför inte få en god nytta av dem under en lång tid framöver! ActiLeg är en svensk kvalitetsprodukt, gjord för att fungera under många år tack vare sin robusta kostruktion och sitt enkla handhavande. Treax pads är ett utmärkt komplement dessutom, se mer nedan.

Köp, hyr eller hyr/köp ActiLeg för maximal nytta för era pengar! Många personer som annars mest sitter still på äldre dagar kan få hjälp till en trevlig träning tillsammans med en annan person. Roligt och nyttigt, en bra investering!

Treax pads kan beställas och levereras direkt till mottagande adress i Sverige.

Kontakta oss!


Test av ActiLeg på mässa

Bekvämt, roligt, säkert!

Tänk att få röra på benen när man fortfarande sitter i sin stol eller rullstol! Tillsammans med någon annan som är ett mentalt och kanske fysiskt stöd under träningen, när man tränar tillsammans!

Träningsrum behövs inte, inga jobbiga förflyttningar för pensionären. Det är bara att lyfta i handtaget och rulla iväg ActiLeg till den plats där personen befinner sig: kan det bli enklare och roligare?


Treax pads för interaktiv träning

För riktigt många fysioterapeuter/sjukgymnaster och andra vårdgivare är användningen av interaktiva träningsredskap en del av vardagen. En del andra med mindre praktisk erfarenhet av detta har stor lust att pröva på.

Treax pads (tryckkänsliga plattor) är populära då de ger en rad nya möjligheter till att skapa nya och spännande övningar samtidigt som de är enkla att använda. Padsen innehåller 3 olika funktioner, som ger olika visuell feedback på rörelser (kognitiv och motorisk träning), viktfördelning, balansövningar m.m.

Övningar

Om du vill få inspiration till hur du kan träna på olika sätt med Tread pads så kan du med fördel titta på några olika filmer som finns upplagda här.

Kontakta oss bums om du vill få mer information!


Mässor 2016

Vi ställer ut ActiLeg och Treax pads på flera spännande mässor, samt en konferens med utställning, under våren 2016!

9 – 10 mars, Lund
Färs & Frosta Arena: Hjälpmedel & Välfärdsteknologi.
Mer info, gratis biljett med mera: klicka här!

20-21 april, Växjö
Tipshallen: Funka för livet. Mer info/biljett mm.

19-20 maj, Göteborg
Svenska Mässan: Svenska Demensdagarna (konferens/mässa, ej öppen för allmänheten). Mer info och anmälan!

Svenska Demensdagarna är den populära konferensen med en spännande utställning!
Denna gång är vi på Svenska Mässan i Göteborg, där kan du på plats testa våra hjälpmedel för äldre/demensvården!

Ett tips: boka in dig på konferensen snabbt innan det blir fullt! 


Dela med dig till dina vänner!

Sprid brevet på Facebook, Twitter, LinkedIn!


Tack för att du läser vårt nyhetsbrev!

Tipsa oss gärna om innehåll i våra nyhetsbrev, exempelvis litet info om era erfarenheter av ActiLeg eller Treax pads i er verksamhet. Vad har våra lösningar betytt för er?

Ha det så bra!

Med vänlig hälsning,
Sten Bodin, ActiLeg AB


ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida

Du får detta nyhetsbrev då du är en kund till oss eller för att vi tror att det kan vara intressant för dig.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.