Nyhetsbrev från FSO. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Webbinarium: Så blir din webbplats mer tillgänglig

Välkommen på webbinarium om tillgänglighet på webben, torsdag den 11 juni kl 14:00. Arrangör är FSO och talare är Pär Lannerö, konsult inom digital tillgänglighet. Ämnet är högaktuellt för dig som arbetar med din folkhögskolas webbplats. Den 23 september 2020 träder nämligen den nya lagen om tillgänglighet på webben i kraft. Passa på att uppdatera dig kring vad som gäller vid denna webbsända, kostnadsfria föreläsning. 


Så många besökte Folkhögskola.nu i ansökningstider

Veckan runt den 15 april brukar Folkhögskola.nu ha som mest trafik under hela året. I år är inget undantag - tvärt om. Jämfört med samma datum förra året (13-19 april) syns en ökning på 28 procent fler användare, 21 514 stycken jämfört med 16 794 år 2019.

Antalet sidvisningar, alltså hur många sidor och kurser som användaren varit inne på, ökade under denna vecka med 50 procent jämfört med tidigare år, 173 837 stycken jämfört med 115 306 år 2019.

Det är också en högre procentgrad som klickat på "Ansök nu"-knappen på en kurs. Drygt 13 procent, 2 872 stycken, jämfört med drygt 10 procent, 1 758 stycken 2019. 


Nytt inloggningssystem i SchoolSoft från första juli

Från och med den 1 juli 2020 så kommer all personal på folkhögskola behöva använda sig av tvåfaktorsautentisering vid inloggning till systemet. Förändringen genomförs för att höja säkerheten i SchoolSoft utifrån Dataskyddsförordningen GDPR. Det kommer finnas tre olika sätt för personal att logga in; BankID, SMS eller Google Authenticator. 


Nu finns två teckenspråkstolkade webbinarium

Nu finns två av FSOs webbinarium i teckenspråkstolkad version;

  • Tre distanspedagoger ger sina bästa tips
  • Digitala verktyg för undervisning på distans

De finns att se i efterhand på webben när du vill.


Användartester på webben - hjälp oss bli ännu bättre!

Just nu söker vi personer i åldrarna 20 till 30 år som vill delta i ett användartest av en av våra webbplatser. Känner du någon i den åldern, som inte går på folkhögskola i dag, men som kan tänka sig att göra det? Vi skulle bli väldigt tacksamma om du vill tipsa om sådana personer i din närhet för att vi ska kunna ge ännu bättre service till alla landets folkhögskolor. Testet tar cirka 30 minuter och alla som deltar får biobiljetter eller presentkort på SF Anytime. Testerna planeras att genomföras i juni.

Kontakta oss på fso@sverigesfolkhogskolor.se för mer info!


Utbildningar och konferenser

Save the date: SYV-konferens den 1-2 oktober på Vadstena folkhögskola

Dagarna 1-2 oktober arrangerar FSO konferens för dig som arbetar med studie- och yrkesvägledning på folkhögskola. Anmälan öppnar efter sommaren. Om det inte är möjligt att genomföra konferensen på plats kommer den att webbsändas. 

Här uppdateras information om programmet löpande.

 

Boka en Agenda 2030-fortbildare

Ta chansen att boka en av FSOs fortbildare inom Agenda 2030. Du kan boka en hel- eller halvdag till din skola, där upplägget anpassas efter era önskemål.

Läs mer, boka och ta del av intervjuer med fortbildarna här.

 

Allmän kurs i utveckling 2020/21 - ansökan öppen!

Ansökan till Allmän kurs i utveckling 2020/21 har öppnat. Är du lärare på Allmän kurs och har arbetat minst två år på folkhögskola finns nu möjlighet att söka till fortbildningen.

Klicka här för att läsa mer och komma till ansökan.

 

Amanda Lind klar för Folkhögskoleforum 

Folkhögskoleforum hålls den 29 oktober på Folkets hus i Stockholm. Anmälan öppnar i augusti. Förutom kultur- och demokratiminister Amanda Lind är ekologen Pella Thiel samt professor Lars Svedberg från Ersta Sköndal högskola klara för programmet.

Läs mer om Folkhögskoleforum 2020 här.

 

Fortbildning för personal på folkhögskola

Har du sett vår samlingssida "Fortbildning för personal" på webben? Där finns en rad olika och varierande långa utbildningar för olika yrkesgrupper. Kolla in sidan och se om det finns en fortbildning som passar dig.

Klicka här för att komma till sidan på webben.

 

facebooktwitterhomepageinstagram

Du får det här brevet för att du arbetar på, eller på annat sätt har koppling till, någon av landets alla folkhögskolor. Vill du inte få liknande brev i framtiden? Avregistrera dig här.