Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Ny informationsplats på Forshaga.se

På denna sida finns aktuell information om pågående och planerade åtgärder på nationell, regional och lokal nivå för dig som företagare. 

Direktlänk till sidan: www.forshaga.se/corona-foretagare


Lokala åtgärder med anledning av Covid-19

Alla kommunens förvaltningar har fått i uppdrag att se över regler och rutiner riktade mot företag för att se hur vi kan bidra till att lindra effekterna av Corona-pandemin.

Forshaga kommun erbjuder följande möjligheter för våra lokala företag

 • Myndighetsutövning i form av inspektioner genomförs med stor förståelse för den mycket ansträngda situation som många företag befinner sig i samt för att minimera smittspridningen.
 • Möjlighet att tidigarelägga betalningar av leverantörsfakturor.
 • Vi ser välvilligt på möjligheten med uteservering och möjlighet att anordna gatuförsäljning utanför sin butik.
 • Vi har sett över möjligheterna att ansöka om anstånd med betalning eller uppdelning av betalning till Forshaga kommun. Det är ingen generell åtgärd, vi bedömer varje enskilt fall.
 • Möjlighet att ansöka om anstånd för:
  - kostnader för myndighetsutövning i form av inspektioner.
  - avgifter för vatten och avlopp samt sophantering.
  - hyror vid företagshotellen Aktivum och Knipan.

Om du har funderingar eller vill komma i kontakt med oss gällande ovan så är du välkommen att skicka e-post till: ekonomikontoret@forshaga.se 

 


Nytt journummer för dig som företagare

För företag som hamnat i akut kris finns stöd och hjälp att få. Ring jourtelefonen för att prata med rådgivare som svarar på dina frågor, informerar om nationella och regionala stödåtgärder och guidar dig rätt.

Öppettider: Måndag-fredag klockan 9.00-16.00 (lunchstängt mellan klockan 12.00-13.00).


Almis Brygglån - nytt lån för företag som drabbas av coronakrisen

Lånet kombineras alltid med rådgivning där vi tillsammans med företagaren diskuterar och simulerar de effekter coronakrisen har på kassaflöde, resultat- och balansräkning. Det utgör sedan underlag till en bedömning av företagets finansieringsbehov.

Även företag som redan har ett befintligt lån hos Almi kan ansöka om det nya Brygglånet.

Mer information om Brygglånet finns här 


Folkhälsomyndigheten föreskriver nu, med stöd av smittskydds­förordningen, att restauranger, barer och caféer i hela landet behöver vidta särskilda åtgärder för att minska risken för spridning av covid-19. Trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar får inte förekomma. Besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra. Restaurangerna ska i första hand se över hur de i sin egen verksamhet kan förhindra smittspridning. Här finns frågor med svar.

 https://www.folkhalsomyndigheten.se


Hur är läget i näringslivet just nu ?

Den 25 mars gjorde vi ett utskick till alla er som anmält er till vårt nyhetsbrev. Där bad vi om din berättelse, ett nuläge från din verksamhet. Vi har fått in många berättelse som beskriver ert nuläge. Vi har även fått förslag på kreativa lösningar på denna situation som vi befinner oss i. Hör gärna av dig om du också har några ideer som kan vara till hjälp i dessa tider.

Maila gärna era berättelse och ideer till: naringslivskontoret@forshaga.se


Kontaktuppgifter

Har ni några frågor med anledning av läget så hör av er. Utifrån den allmänna osäkerheten är det inte lätt för någon av oss att veta vilka vägar som är de rätta men ibland kan det vara bra att få lyfta frågan och diskutera den tillsammans. Du är alltid välkomn att höra av dig till oss på Näringslivskontoret.

Du kan nu mera också nås oss på vår nya E-post: naringslivskontoret@forshaga.se

 

Linda-Marie Fors
Telefon: 054-17 21 30
E-post: linda-marie.fors@forshaga.se

Joachim Aude
Telefon: 054-17 23 10
E-post: joachim.aude@forshaga.se 

 


facebookhomepagelinkedin

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter