Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

2021 nr 1


Hej på er alla

God fortsättning till er alla! 

Jag hoppas att ni alla haft en bra julledighet. Visst var den annorlunda men förhoppningsvis bra ändå. 

Nu har detta år börjat men är tyvärr inte som vanligt. Lokaler och hallar är stängda och vi lever i ovisshet kring hur och när alla träningar med fysiska träffar kan komma igång igen.

Jag gläds åt att se fantastiska digitala träningar på sociala medier, er uppfinningsrikedom finns det inga gränser för. Roligast och mest inspirerande denna vecka var nog inlägget där anhöriga bjudits in på de digitala träningarna! Väldigt roligt och utmanande, kanske vi kan börja se fler masterslag runt om i vårt land efter detta?

Av alla dessa anhöriga är där några som alltid är liiite mer speciella. De där eldsjälarna som ALLTID ställer upp!
Nu har vi fått världens möjlighet att visa just er eldsjäls er uppskattning! Scandic har utlyst en tävling och självklart ska vi som sport visa hur många bra och fantastiska eldsjälar vi har i vår sport!! Så in och nominera så många ni bara kan! Jag har redan varit inne och nominerat mitt förslag och att kunna välja Cheerleading under den valbara sporten kändes sååå häftigt!

Jag vill även erbjuda några digitala föreläsningar från RF-SISU distrikten i södra Sverige. Dessa är gratis så passa på och gå in och anmäl er. Den som sedan varit med vid ett tillfälle kan ju hålla egen information för föreningens andra medlemmar/tränare/styrelse. Se till att göra det i form av lärtimmar så kan ni registrera det. Om ni undrar hur, prata med er RF-SISU konsulent. Jag hoppas att ni alla vid det här laget haft kontakt med er RF-SISU konsulent men om ni inte har haft det, tveka inte och säg till så ska jag hjälpa er och komma i kontakt med rätt person.

Var rädda om er denna helg och tveka inte och hör av er till oss, nu är vi alla tillbaka efter julledigheten.

High five! 

Kia
Er Föreningskonsulent


I dessa pandemi tider har utbudet av utbildningar som körs digitalt fullkomligt exploderat. RF-SISU har nu även gått samman och här bjuder 4 olika RF_SISU distrikt in till utbildningar. Befinner du dig i annat distrikt men ändå vill hänga på och anmäla dig, kontakta ditt RF_SISU distrikt och se om de kan hjälpa er.

Vill du lära dig mer om skatteregler, hur ni hittar hållbara sponsorer eller hur man blir en proffsig arbetsgivare som ideell förening? I så fall ska du anmäla dig till de här digitala kvällarna. 

Under våren erbjuder RF-SISU Halland tillsammans med RF-SISU Skåne, RF-SISU Blekinge och RF-SISU Småland fyra digitala temakvällar som alla på olika sätt handlar om områden som är viktiga att förkovra sig i för att leda och utveckla en förening. 

Anmäl dig till Ideell arbetsgivare på ett proffsigt sätt på 

https://www.rfsisu.se/.../Folkbildningochu.../sokutbildning/
Anmäl dig till träffen som handlar om hållbar sponsring här: 

https://www.rfsisu.se/.../Folkbildningochu.../sokutbildning/

Anmäl dig till träffen som heter Lär dig mer om skatter och rollen som arbetsgivare här: 

https://www.rfsisu.se/.../utbildningfolk.../sokutbildningar/
Anmäl dig till träffen som handlar om Styrelsens ansvar: 
https://www.rfsisu.se/.../utbild.../sokaktuellautbildningar/


Årets sportförälder 2020

Just i år känns det extra viktigt att stödja sporten och gemenskapen. Därför vill Scandic hylla alla engagerade eldsjälar som ger allt och lite till i våra ungas vardag.  Nominera din hjälte till Årets sportförälder.

Scandic kommer i år att utse en eldsjäls förälder per Specialförbund och det innebär att vi nu har möjlighet att nominera vår eldsjäl inom Cheerleading!

Hela 72 hjältar kommer utses som bidrar till laganda från mattkanten eller sidlinjen och ger sin (eld)själ till små sportfantaster.

Nominera här: https://fal.cn/nominera


Får vi presentera

Hej, Isabella heter jag och har från och med denna veckan påbörjat mitt arbete i rollen som Projektledare för Digital bedömning och RM/SM 2021.

Jag har tidigare varit aktiv i SCFs kommittéer samt varit tränare och aktiv i många år, senast i Malmö Allstar Cheer. Utöver cheerleading är jag utbildad Civilingenjör.

Jag ser väldigt mycket fram emot att få jobba med cheerleading och bidra till att vi kan erbjuda kompetensutveckling och tävlings-möjligheter till Cheer-Sverige i den svåra situation som råder. 


Lämna kontrolluppgifter

Den 1 februari är sista dagen i år att lämna in kontrolluppgifter till Skatteverket, den så kallat KU10 blanketten.

Idrottsföreningar som inte är arbetsgivarregistrerade och endast betalar:

  • ersättning till idrottsutövare under halva prisbasbeloppet per person/år (23650kr för 2020)
  • ersättningar under 1000 kr per/person/år
  • endast kostnadsersättningar

Är ni osäkra på hur ni skall göra genomför Skatteverkets Webbinars man kan anmäla sig till

2021-01-19 kl. 17.00 
Idrottsföreningen lämnar kontrolluppgift

2021-01-26 kl. 17.00 Idrottsföreningen som arbetsgivare


Försäkring - Digitalträning

I dessa tider av digitala träningar har vi fått frågan om försäkringarna gäller.

Försäkringen gäller för all organiserad träning va förening tillhörande SCF där ledordet är organiserad, så även digitalt organiserad träning.

Så tänk på att vara tydliga med när ni genomför organiserade träningar med föreningen/laget så alla vet och informera gärna om att deras försäkring gäller vid dessa tillfällen.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.