Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Augusti - en härlig golfmånad

Hej Carina !

Vi börjar med att blicka tillbaka på augusti, en fantastisk golfmånad med många aktiviteter och äntligen lite bra väder. Det traditionella klubbmästerskapet fångade i år rekordmånga deltagande, 78 st. Tack alla ni som gör denna dag till något extra på klubben. 

Tävlingsresultat

I klubbmästerskapen korades följande segrare:

Dam - Anneli Wärme
Herr - Petter Ölund
Jun - Jonathan Mossberg
H40 - Claes Löfström
H50 - Conny Alfredsson
H60 - Jörgen Angbo
H70 - Bernt Nordin

Under augusti genomförde vi även Generationstävlingen Stamford 2 generationer (24 hål) med ett relativt stort startfält. Fantasikt roligt att se så många glada miner i denna familjedrabbning. Här har vi en tävling att bygga vidare på inför nästa år. Famlijen Ölund med Petter och Tomas vann brutto. Henrik och Erik Noleryd var det bästa paret i nettoklassen.   

Månaden avslutades med Cancergolfen den 30:e. Här segrade suveräna Anders Åkesson i A-klassen och Björn Hallberg i B-klassen.

Tack alla ni som ställde upp för en god sak. Ett speciellt tack till Martin Rosén som köpte in bagen vi hade på auktion. Alla intäkter från tävlingen går oavkortat till cancerfonden. 

 

Petter Ölund, segrare i Stamford 2 Generationer puttar på 5:an

Trist sabotage vid 6:ans green

Ibland känns det tröstlöst att jobba på en golfbana. Vi kämpar verkligen för att kunna presentera er en så bra bana som möjligt. Tyvärr finns det individer som har dåligt omdöme och som inte hör hemma på en golfbana. Morgonen den 20:e augusti fann vi dessa skador vid foregreen på 6.an (50 cm från green !!). Någon har slagit 10-15 bollar från green ut mot fairway för att sedan slå in bollarna på green igen. Spelaren har inte gjort ett försök att laga torv- eller nedslagsmärken efter sig. Man blir riktigt förbannad när man ser detta. Det är rent sagt för dj.... 

Får vi någonsin tag på någon som beter sig på detta sätt kan jag garantera att den individen spelat sin sista runda här på Sommarro. Jag har även kontaktat alla andra klubbar i närområdet för att om möjligt utestänga sådana spelare från vår sport. 

Tränar golf gör man på rangen!

Att slå någon enstaka extra boll på något hål kan möjligen acccepteras om det är tomt på banan och att man lagar alla skador efter sig. Att slå flera bollar från samma plats är aldrig OK.

 

Tävlingar i september

Herrfinal

Lördag 12:e september spelar herrarna sin finaltävling KIA-Masters. För deltagande krävs att du skrapat ihop 8 poäng under säsongen.

Herrarnas Eclectic sponsrad av Johnny Walker vanns av Peter Norlander som får åka till Halmstad Norra den 26 september och försvara Sommarros färger. Vinner Peter även Sverigefinalen så får han åka till Gleaneagles, bo på lyxhotell samt spela golf på Gleneagles helgen efter. Vi håller tummarna för Peter. 

 

Damfinal

Damerna som i år spelat sina tävlingar på söndagar spelar sin final lördagen den 26 september. Tävlingen avslutas med en gemensam middag i klubbhuset. Vid middagen sker prisutdelning för årets samtliga tävlingar. Alla damer som vill får delta i finalen. Missa inte detta tillfälle. Ta cykeln eller bussen till klubben och skicka gubben till pizzerian. 

Stamford är en av huvudsponsorerna till damfinalen.

Välkomna

Kom igen nu - Kratta Bunkern efter dig !

Trots tidigare påpekanden finns det tyvärr fortfarande golfare som inte krattar bunkern efter sig.

Det är en självklarthet att alla golfare måste kratta efter sig.

Vi behöver snarast få bort detta otyg och hjälpas åt att behålla golfens fina värderingar. 


Ny Hemsida under utveckling

Någon har kanske märkt att hemsidan är under ombyggnad. Det återstår fortfarande mycket arbete innan den är klar. Nästa säsong skall vi förhoppningsvis ha en bättre och mer informatiiv hemsida där informationen är lättare att hitta. 

 

Öppet i reception och restaurang

Så här i slutet av säsongen måste vi tyvärr minska något på bemanningen i reception och restaurang.

Receptionen kommer vara öppen 10-18 nu i början av september för att senare stänga redan vi 17.

Restaurangen kommer erbjuda mat ons-söndag med några undantag i september. Det kommer dock finnas mackor och fika som vanligt alla dagar.

Hickorygolf på Sommarro 26 sep

I våras genomfördes en hickorydag på Sommarro som lockade flera nya spelare till Hickorygolfen. Nu den 26 september blir det ytterligare ett tillfälle att testa på golf på det gamla sättet. 

Mer information finns på Birgers hemsida och på Facebook.

Erbjudanden till dig som har handicap 37-54

Teckna dig för medlemskap på Sommarro även 2016 så bjuder Birger på "GRATIS" gruppträning  tre måndagar så här i slutet av säsongen. 

Vi kör 28/9, 5/10 & 19/10  17:30 - 19:00.

Anmälan i receptionen eller via mail till reception@sommarogolf.se

Lars Järner


Följ oss även på facebook 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.