Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Europa Direkt Jönköpings läns nyhetsbrev nr. 1 2017


Europaforum Småland Blekinge Halland 2017

Gränsöverskridande samverkan i ett föränderligt Europa

Det europeiska samarbetet står inför förändrade förutsättningar, vilket öppnar upp för nya utmaningar och möjligheter på både lokal och regional nivå. Det handlar om till exempel nya villkor för EU-finansiering, behov av samverkan för att klara kompetensförsörjningen mm.

Vart är EU på väg och vad innebär det egentligen för aktörer i kommuner och regioner? Välkommen till Europaforum Småland Blekinge Halland 2017 den 12 maj på Elmia i Jönköping. Mer information kommer inom kort.


Demokratisoppa den 24 februari

Vårens första Demokratisoppa äger rum i Sensus lokaler den 24 februari kl. 12-13. Denna gång handlar det om högerpopulism i Europa och USA. Ann-Cathrine Jungar är docent i statsvetenskap vid Södertörns
högskola i Stockholm och forskar om högerpopulistiska partier
i Europa – och särskilt Norden. Ann-Cathrine kan hjälpa oss förstå utfallet av de senaste valen i Europa och göra globala jämförelser. Kom, lyssna och delta i ett inspirerande samtal om demokrati

Demokratisoppa med Ann-Chaterine Ljungar, sensus.se


Småland Blekinge Halland South Sweden

Under 2016 fattades beslut som gör att Småland-Blekinge kontoret numera heter Småland Bleinge Halland South. Den 1 januari 2017 anslöt Region Halland till samarbetet. Kika gärna in på den nya hemsidan.

Småland Blekinge Halland South Sweden, sbhss.eu


Ny talman vald till Europaparlamentet

Antonio Tajani har röstats fram som Europarlamentets nya talman. Italienska Tajani har förts fram av parlamentets största partigrupp, kristdemokratiskt konservativa EPP och i fjärde, och sista, omröstningen stod det klart att Tajani med 351 röster blir ny talman. Tajani har i ett citat på Europaportalen var tydligt med att han kommer att vara neutral och tjäna alla européer.

Konservativ talman lovar vara opolitisk, europaportalen.se


Låna material om de Globala målen

Utställningen ska vandra runt bland skolor, bibliotek och hos andra aktörer som jobbar med hållbarhet och vill upplysa om FN:s globala mål. Man kan lyfta hur man jobbar med några eller varje mål i sin verksamhet.  Utställningen består av tre roll ups samt 17 kuber (40x40x40) i wellpapp som viks ihop. De är färgade som de olika mål med varje måls budskap. Det finns också 3 roll ups som beskriver målen. Det går att låna utställningen 1-3 veckor beroende på behov och efterfrågan. Intresserade kan kontakta Chantal Coté som är internationell strateg i Jönköpings kommun: chantal.cote@jonkoping.seDu får detta nyhetsbrev eftersom du prenumererar på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.