Gemenskap och träning på äldre dagar.
Svårt att läsa brevet? Se det i webbläsaren.


Hej !

Här kommer en liten pling från ActiLeg!

Vi har haft glädjen att visa upp ActiLeg-"cykeln" och Treax balansplattor på Svenska Demensdagarna i Göteborg den 3-4 maj! Det är alltid lika trevligt att få träffa så många dedikerade proffs i vårdbranschen och samtidigt få visa upp våra lösningar för rörelse- och balansträning. Som vanligt börjar våren med Svenska Demensdagarna, nu är det full fart mot sommaren och vi börjar med några miljöbilder från härliga, goa Göteborg!

Vi tackar våra besökare, samt Svenska Demensdagarna för en fin konferens, och ser fram emot våra fortsatta kontakter. Hör av dig omgående när du ser att ni kanske vill utveckla rörelse- och balansträningen med ActiLeg-cykeln  och/eller Treax-plattorna!
Mer om produkterna nedan.

Fler är 1350 anmälda betalande deltagare i år!
Intresset är som vanligt mycket stort för Svenska Demensdagarna och mycket god kunskap inom demensområdet förmedlas under konferensen. Kunskap som kommer till nytta för en stor del av befolkningen, genom deltagarnas arbete inom vården. Vi vill uppmuntra årets deltagare till att informera om och sprida sina nyvunna efrarenheter, inom sina arbetsplatser. Varför inte be att få poängtera 3 korta punkter från konferensen, på nästa möte med kollegorna? Kanske läge att utveckla den fysiska aktivitetsträningen och därmed utöka nyttan för vårdtagarna?

Skånegatan, våren på spåren!


På mässan: ActiLeg-cykling och Treax balans

ActiLeg-cykeln rullas enkelt fram till den som skall rörelseträna: man slipper släpa sig ned till någon speciell lokal där övergivna utrustningar står och kostar pengar! Den enkla användningen med den fina sociala kontakten gör att träningen lättare genomförs, ute eller inne året om oavsett väder.

Träna balans (vänster-höger, tå-häl) samt motoriska och kognitiva färdigheter med Treax-plattorna! Ett mycket smidigt system som är enkelt att använda!

Vårdproffs från vår sydligaste stad Trelleborg och norrut träffades i Göteborg under ett par härliga dagar! Full aktivitet och stort engagemang med mycket hjärta och omtanke!


Treax Balansplattor med ljussignal

Balans och säkerhet

Att ha en bättre balans minskar risken för fallskador. Speciellt på äldre dagar när krafterna och reaktionsförmågan kanske minskar blir balansen ännu viktigare. Med Treax balansplattor kan du träna balansen vänster-höger, tå-häl, reaktionsförmågan samt koordinationen.

ActiLeg-"cykeln" för rörelseträning: cykla tillsammans!

Rörelseträning

För leder, blodcirkulation etc.

Många kan intyga hur svårt det är att ge en bra rörelseträning till våra äldre. Demenssjukdom och andra svårigheter ställer extra krav på ett trevligt och meningsfullt innehåll och att man kan träna tillsammans: man kanske inte alltid förstår de viktiga aktiviteterna och varför dessa bör ske. Blir det roligt så blir det lättare gjort, här kommer ActiLeg-cykeln in som en möjlighet. "Äntligen ett hjälpmedel som man kunde använda till personer med kognitiva funktionsnedsättningar": se filmen från Örgryte.

Bra läge: vi har fortfarande maskiner kvar i lager, än så länge kan vi alltså leverera snabbt och utan att behöva starta upp och vänta på en nytillverkning (kan ta ett par månader när lagret är slut). Treax balansplattor levereras just nu inom ett par veckor.


Prisvinnande äldrevård!

Hattstugan på Gotland

Gissa om vi är glada över att kunna visa vår film från Hattstugan!
En kort film om ett glimrande äldreboende!

Det är ju extremt glädjande (och lite malligt) att Hattstugan använder ActiLeg i sin mycket framgångsrika verksamhet.


Berättelsen om ActiLeg

Kolla inte denna film!

Gäsp: jättetråkig film!
Den visar bara hur ett nytt hjälpmedel för äldre- och demensvården kom fram, och behovet som föranledde produkten.
Du behöver inte starta filmen här!


Stressad? Kolla in några snabblänkar!


Att ge är att få!

Sprid brevet på Facebook, Twitter, LinkedIn!


Tack för att du läser vårt nyhetsbrev!
Du kan prenumerera här om du inte redan brukar få våra brev.

Ha det riktigt gott!

Med vänlig hälsning,
Sten Bodin
ActiLeg AB


ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida

Du får detta nyhetsbrev då du är en kund till oss eller för att vi tror att det kan vara intressant för dig.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.